- Autor: Daranea
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 200 |
Cukr průměr | 150 |
Oleje (všechny druhy) | 30 |
Kakao Holandské rozpustná směs | 20 |
Mouka pšeničná polohrubá | 200 |
Tvaroh polotučný průměr | 500 |
Cukr průměr | 50 |
Mléko polotučné průměr | 40 |
Dochucovadla:
kypřící prášek, voda asi 100ml
Energetická hodnota celkem: 11196 kJ
Bílkoviny (g): 140,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 373,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 224,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 560 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 18.7, SAFA (g): 1, Cukry (g): 11.2, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Vejce s cukrem třeme do pěny, přidáme olej, kakao, mouku s kypřícím práškem a vodu. Těsto vlijeme na vyšší plech. Tvaroh rozmícháme s cukrem a trochou mléka, někdy přidávám pudinkový prášek, když je to řídké. pudink zdobičkou nebo i lžící stříkáme na těsto podle vlastní fantazie. Tvaroh při pečení klesne do těsta a vytvoří mřížku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.